tisdag, februari 19, 2019

Prylar del 3, kläder

Kläder har jag redan, jag tror inte helt ut på att köpa speciella fritidskläder, speciellt inte dyra versioner så som Fjällräven, vilket är ett märke jag ser på mina studenter mest hela tiden. Huruvida de någonsin varit ute i skogen är en öppen fråga. Jag har nog det mesta jag behöver; men några nya inköp har det blivit. Som ett par nya byxor av modellen Bobergbyxan (á 295:- från Engelsons), de är i en bomull/polyester blandning vilket är bra (enbart bomull är kallt, blir snabbt blött och går lätt sönder, enbart polyester känns inte lika skönt mot kroppen och klarar inga glödloppor från en öppen brasa). De är också väldigt sköna å rymliga, inga delar i stretchmaterial här vilket jag tror gör dem nästintill outslitliga. Det finns en hel del andra kläder från Engelson som jag kan tänka mig att använda; tröjor, mössor, vindjackor. Jag har också köpt ylle/polyamid/elastan sockor från Woolpower som jag fått rekommenderade av en kollega. Naturkompaniet råkade sälja dem i flerpack till extrapris så jag behövde inte beställa. Så nu har jag både liners och sockar!
Mycket annat har jag; träningströjor och underkläder i syntetmaterial som går att tvätta och torka snabbt (så att jag bara behöver ta med en eller två), en regnjacka från Peak Performance jag köpte på rea innan en Paristur 2008. Badbyxor som också är löpshorts och kan användas som shorts rent allmänt vid behov, och en dunjacka från Uniqlo som går att packa ihop till minimala mått. Det är inte mycket kläder jag tänker ha med på sommarens tur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar