söndag, februari 17, 2019

Tillfälligt avbrott

Det blev inte nåt tetstat i helgen; jag som tänkte pröva den större hammocken och gärna gå en stadig runda i de nya kängorna. Det var fina vårdagar för den saken. Men istället ville tunntarmen vrida på sig och skicka mig till akuten (som skickade mig till vårdcentralen för tre timmars kö innan jag träffade en läkare som genast skickade mig tillbaka till akuten). Så jag har tillbringar lördagen i väntrum och kvällen på kirurgens akutvårdavdelning. Med en sond (aka plastslang) genom näsan och ner i magsäcken för att släppa upp spyor. Jag kan inte rekommendera upplevelsen, inte ens med en stadig dos morfin i kroppen mot magsmärtor. På söndagsmorgonen mådde jag bättre ( tre olika röntgenundersökningar på natten efter varandra) och började dricka en del och slapp så småningom slangen i näsan. Jag känner den än förresten, det gör lite ont i svalget. Å framåt kvällen gick jag hem igen, tur för mig att jag bor nära. Ska äta flytande en dag eller två. Nästa operation kommer närmare (den förra var 2008). Livet med Chrons sjukdom är så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar