torsdag, september 22, 2011

Pengar

Söker resestipendium för att åka till Nürnberg i sommar, det är kongress för konsthistoriker där. Nu är väl chanserna ganska så små att jag får några pengar, vi är många som vill ha ur ganska små påsar av stipediepengar.
Det är underligt det hela, för att kunna göra saker som egentligen är väldigt viktiga för min utveckling som konsthistoriker, främst som forskare då, så måste jag (och alla andra inom universitetsvärlden) tigga ihop pengar.
Universitetet har tre uppgifter; att forska, utbilda och att sprida kunskap till samhället i stort (den sk tredje uppgiften). Forskning sker i huvudsak med hjälp av ihoptiggda pengar (av vilka nästan häften försvinner in i det svarta hål som heter OH-kostnader, en ständigt växande verksamhet), undervisning får vi anslag till men de är ganska snåla (och ska via en massa fixande försörja hela universitetsbyråkratin, som bara växer och växer). Den tredje uppgiften sköter vi alla på vår fritid, mot högst symboliska ersättningar (en middag, en bok eller bara för vänskaps skull).
Men likväl, ansökan om resepengar är inlämnad, fullkostnadskalkyl gjord, priser undersökta. På något vis ska jag väl kunna komma iväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar