lördag, augusti 18, 2012

Årets bästa träningspass

Idag är det varmt, kring 25° och lite kvavt, jag får huvudvärk och det känns som om det skulle kunna bli åska framåt natten. Så jag gav mig ut för att springa, i bokskogen (också känt som Torup, vilket är namnet på byn i bokskogen). Egentligen skulle två grannar följa med men de fick andra planer så jag gav mig ut själv. Nu är det en bit ut till bokskogen så det blir en hel del motion av det, men jag tog det så pass lugnt som värmen krävde. Först ut till bokskogen; det är 15 km på cykel längs med en av de finaste cykelvägarna Malmö har att erbjuda. Skåne var lite lätt bränt av sensommaren och väldigt vackert (men min minimalistiska packning innehöll bara vattenflaska och handduk så det blir inga bilder).
Sen gav jag mig ut att springa, jag missade den markerade 10 km banan först och sprang en omväg innan jag kom rätt på det så jag nöjde mig med 7 km spåret (så att det blev 8 km löpning totalt). Terrängen är väldigt kuperad, det är upp och ner för backar hela tiden och det är jag inte van vid. Spåren är välskötta och väl markerade, naturen oerhört fin så det är ett nöje att springa där ute. Skogen gav dessutom gott skydd mot solen. Alla backarna kommer att bli mycket bra träning inför nästa års Göteborgsvarv, så jag ska försöka springa där regelbundet framöver. Men först är det Ydingeloppet som går av stapeln i bokskogen i slutet av oktober. Löpningen gick bra, men jag var inte lika snabb som vanligt, jag tror att det var värmen som var det tuffaste motståndet. 8 km, 6,10 min/km:

Sen var det till att koppla av i tio minuter, dricka vatten och torka av sig med en nedblött handduk innan det bar hemåt per cykel igen. Vad det gäller cyklandet så tog jag det lugnt, det var bara en behaglig transporttakt på det.

Jag tror att det var årets skönaste motionsupplevelse, det var enkelt, vädret var underbart, landskapet omkring mig var så vackert och det kändes att det var en lätt bränd dag precis i slutet av sommaren. Kroppen var med, huvudet var med och allt kändes fantastiskt. Det är en lyx att kunna lägga en halv dag på att springa lite, men det är en billig lyx iaf. Nu ska jag duscha och ikväll ska jag ut och se Tant Strul på Malmöfestivalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar