torsdag, februari 20, 2014

Inferno

Ännu en lång dag; tenterande seminarier hela dagen, lunch var mycket god soppa från Buljong, hem och ut på en kort snabb löprunda och sedan in i duschen och ner till Operan för att se Joe Laberos Inferno. I princip en fullsatt salong och en riktigt usel föreställning, antagligen något av det sämsta jag sett där. Labero är en duktig magiker och många av illusionerna var fantastiska men vad hjälper det när showen är på gymnasienivå? Ett enda tonläge, ingen variation, uselt ljud, noll timing eller rytm, trist scenografi (men jag antar att det finns många gränser för en magiföreställning där) och banalt dystert ljus (ditto); det vara bara väldigt tjatigt. Å Laberos hurtiga lustigheter var bara platta. Det händer att jag har smågriniga åsikter om en operaföreställning jag ser, men det är marginalanteckningar jämfört med detta när jag kom på mig med att sitta och tänka på hur väldigt bra seminarierna hade varit innan i dag mest hela tiden. Den lilla grabben som satt bredvid mig (ett annat sällskap) verkade precis lika uttråkad. Jaja, så kan det gå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar