måndag, februari 03, 2014

Tentamensdag

Tillsammans med Cecilia höll jag den första av två muntliga tentamina på första delen av vår fortsättningskurs. Mycket gick bra men jag är ofta allvarligt oroad över våra studenters förmåga att läsa och jobba med kurslitteraturen. Många klarar det, men det blir lika ofta skakigt med terminologi och kunskaper. Ibland tror jag att en del bara vill klara sig, som om de fanns någon nytta med att klara en tenta egentligen - det som de behöver är de kunskaper som serveras och det är ett ständigt malande samvete över att se till att de lär sig kursstoffet. Vi jobbar på det, men det finns bara så mycket man kan göra som lärare. Jag vet inte hur många gånger jag kan säga att tentor och betyg är meningslösa, kunskaper och förmåga att använda och förmedla dessa är det som ger jobb/karriär. Det blev hursomhelst en hel del efterarbete, och jobbfika så vi kunde prata med Måns som äntligen är tillbaka på avdelningen! Maila ut kommentarer, kopiera upp texter till i morgon, boka om lektioner, planera lite mer och så på det sena tåg som inte gick hela vägen till triangeln (det sista är ju som vanligt, Skånetrafiken är ett monster). Hemma var jag strax efter 18, bara att mata katten, dra på sig träningskläder och gå ner till gymmet som naturligtvis var knökefullt, den tiden och en måndag i februari så är det är alltid fullt. Men trots det så kunde jag köra mitt program på lite över en timma, komma hem för en dusch och kvällsmat, sen ett par timmars slappande och läsning inför morgondagens undervisning, strax dags att sova. Jag har ett gott liv, men det är lite fullt. Tur att det är fullt av saker jag gillar, och skönt att ha Japanresan att se fram emot som något helt annat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar