tisdag, februari 25, 2014

Intervallträning

Jag är usel på att springa intervaller; det här var tänkt att vara 4x500m (med de 500m på 80% av maxpuls), men det blev det inte, snarare 4x2-300m. Likväl är det så att om jag vill bli snabbare så måste jag springa intervaller åtminstone någon gång i veckan så skam den som ger sig. Ibland är det bara att bita ihop och göra ansträngande saker. En del av mig ser det som en möjlighet att på nytt få känna på lite snabba framsteg, obotligt optimistisk så hittar jag ljusa sidor av det mesta, även av blodsmaken i munnen och smärtan i halsen av att knappt hinna andas. Så här ska inte ett intervalldiagram se ut, det ska vara lite plattare höga staplar, och jämnare låga dalar. De sistnämnda ska definitivt inte slå i botten (för då står man i princip still).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar