lördag, januari 11, 2014

Den gångna veckan har handlat om en sak: jobb

Det här är det tid då de flesta tror att vi lärare har det lugnt och skönt; tiden fram till den 20:e januari då vi inte har särskilt många studenter på plats. Så väldigt lugnt är det nu inte, det är de två veckorna då allt som ska göras under terminen behöver planeras, man behöver se över de kurser man precis gett innan erfarenheterna bleknar i minnet och det finns drivor med tentor som ska rättas; jag har gjort allt detta och har mängder kvar för nästa vecka. Men idag är det lugnt och lördag så jag tog och storstädade här hemma; flyttatde på prylar och dammade bakom, torkade av ytor som jag annars ignorerar etc, det tog knappt två timmar vilket är mycket snabbare än i den gamla lägenheten. Det är bra att inte ha så mycket prylar som samlar damm, jag tror jag ska kasta mer stuff i år hellre än att köpa nåt nytt. Brutus njöt av en lugn morgon ända tills dammsugaren kom fram, då gömde han sig på ovanvåningen. Å när jag skulle städa där så byggde han sig ett bo i sovrummet. Han vet numera vad som gäller när det börjar plockas fram städgrejer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar