onsdag, januari 29, 2014

Någon cm snö

Lite snö och all skånsk infrastruktur faller; värst av dem alla är som vanligt den outgrundligt inkompetenta Skånetrafiken. Gott om folk på jobbet idag som var duktigt försenade, själv drabbades jag bara av ett inställt tåg och ett försenat dito på vägen till Lund och ett tåg som inte gick till Triangeln som det skulle (och som var försenat dessutom) på vägen hem. Kanske 30 minuter av mitt liv som jag aldrig får igen vilket inte är så mycket om det inte vore för att det alltid är problem, förseningar och undanflykter. Sen nyår har tåget som tar mig till jobbet gått som det ska tre gånger, jag pendlar fem dagar i veckan. Nåja, många kollegor var väldigt mycket mer försenade och ett antal kunde inte ta sig till jobbet över huvud taget. Det är ett helt värdelöst skojarföretag, den  där Skåne"trafiken".
Om jag skötte mitt jobb på samma sätt så skulle det se ut så här:

"Dagens föreläsning är inställd", "Dagens föreläsning kommer att börja trettio minuter sent", "Dagens föreläsning är inställd", "Dagens föreläsning kommer att börja trettio minuter sent och försiggå på en hemlig plats","Dagens föreläsning är inställd", "Dagens föreläsning kommer att handla om matematik istället för konsthistoria". Å så ska man inte glömma att Skånetrafiken tar duktigt betalt; som om jag efter schemat ovan avslutade med en befängt omöjlig tentamen. Jag skulle kanske få behålla mitt jobb första gången jag ställde in, men definitivt inte den andra.

Jag är en vanligen rar och godlynt människa, jag bjuder mina vänner på semesterresor, jag är mycket snäll mot min katt och jag hjälper gärna såväl kollegor som okända människor när det behövs. Men Skånetrafiken utplånar dessa mina goda anlag och förvandlar mig till en människohatande mordisk idiot. Någon måste stoppa denna monstruösa terrororganisation som kidnappat kollektivtrafiken och ersätta den med ett bolag som kan såväl planera som hålla en tidtabell.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar