måndag, januari 20, 2014

Så börjar vi igen

Två upprop, två gäng med studenter. Nybörjarna träffar jag först om några månader, men fortsättningskursen sätter jag igång i morgon bitti. Det är en av de roligaste undervisningsuppdragen jag har; en lite mindre grupp studenter och ett material där man kan dyka ner i detaljer och diskutera hur de är gjorda; det är två på varandra följande kurser i teori och metod med mängder av exempel från 1900-talet. Jag har lekt med tanken att illustrera allt med Marcel Duchamp och det vore helt möjligt - sex veckor av Duchamp vore en formidabel djupdykning. Men nu blir det inte så, det bli mycket Duchamp men också andra - Picasso, Magritte, Matisse, Brassai, Wilson, Warhol, Debord och många fler. Om nybörjarkurserna handlar om den stora penseln och att måla översikter och skapa tankar om epoker och stilar med några få detaljnedslag så är detta finliret med massor av tid men utan en kronologisk överblick. Konstnörderi, jag älskar det. Håller på att planera min resa till Japan, Mårten ska med (det var hans födelsedagspresent) och Fluffy är redan där när vi kommer. Även det ska bli konst- och kulturnörderi på hög nivå, i Tokyo! Herremingud vad mycket mat jag ska äta där.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar