tisdag, januari 14, 2014

William S Burroughs

Genom att svara på en lyssnarundersökning från kulturradion så hamnade några av mina tankar om böcker hos en kvinna på kulturredaktionen som ska börja ett nytt program vilket bland många andra saker även ska innehålla mycket korta samtal om ett verk som man ofta återkommer till. Så nu har jag tagit på mig nöjet att i all hast läsa om William S Burroughs Den röda nattens städer för att prata i några minuter om den i nästa vecka, som synes är mitt exemplar (den första utgåvan på svenska) hårt slitet. Jag hoppas hon får ett samtal som hon kan använda - jag är glad nog att finna en anledning att sätta mig med denna bok igen. Bästa upptäckten efter en snabb googling; jag kan inte hitta två referat av innehållet som beskriver handlingar som ens liknar varandra! Jag tror det är ett bra tecken på fantastisk litteratur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar