fredag, januari 17, 2014

Terminsskifte

Så var höstterminen 2013 slut och på måndag börjar vårterminen '14, den sista på Hypofflyckan och i Josephson, Wrangel, Kulturanatomen, Donavit och alla den andra husen. I augusti flyttar vi in i nya lokaler på LUX, bara några hundra meter bort. Alla ordinarie tentor är rättade, kommenterade, betygssatta och utskickade men än har jag omtentor kvar att ta hand om. På måndag kommer det dels helt nya studenter till grundkursen i arkitektur och design, dels ett urval gamla studenter till fortsättningskursen; det är de senare jag ska jobba mest med i början av terminen och vi kör igång i full fart fr.o.m. tisdag. Så i helgen blir det till att tagga ner; lite gym, lite löpning, lite vin, god mat för jag ska fira Måretns födelsedag. Dessutom ska jag ta mig tid att läsa klart Den röda nattens städer. Det är en bra tid på året för att få jobb gjort, inte mycket annat lockar i snöyran och kylan. Länderna i väster kom i posten idag; jag hade beställt den antikvariskt via bokbörsen. Lite fåningt för jag såg att jag beställde den från ett Malmöantikvariat. Jag kunde lika väl ha cyklat till Sacher och hämtat dem direkt. Men nu har jag alla tre böckerna i den Burroughssviten i min ägo, vilket är fint för jag gillar dem skarpt. Vet ni vad som är värst här? Jo, just som böcker blir billiga och mycket lättare att komma över via nätet så verkar de allra flesta tröttnat på att läsa. Synd om dem som inte gör de; jag tror inte de har en aning om vad de missar. Läsning förändrar en, hela tiden. Man blir smartare, och annorlunda. Man ser mer och mer och mer omkring sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar