tisdag, juni 01, 2010

Brolopp

Det börjar dra ihop sig för brolopp, och jag hoppas att magen håller för det. Jag tar det så lugnt jag kan, men än ömmar den lite.
21 km på under 2 timmar; från Kastrup till Limhamnsfältet. Starten går lördagen den 12 juni kl 16.00 (alla 30.000 löparna startar ungefär samtidigt, inte gruppvis) men tidtagning sköts med chip och startar när man passerar startmattan. Så någon gång efter 18.00 landar jag på ribban. Jag misstänker att det hela är en riktigt usel åskådarsport, det finns ingenting att se egentligen, men målområdet är öppet för alla och där kommer att vara trångt med folk skulle jag tro.
Om du verkligen vill veta hur det går för mig i loppet så SMSa BL 3059 [det är ett mellanslag där mellan BL och 3059] till nummer 72456 så får du deltider för 5, 10, 15, 20 km samt måltid (3059 är mitt startnummer). Det kostar 25 kronor. Jag har en st gratiskod att dela ut, men jag tror den bara levererar sluttid.
Jag har bestämt mig för att springa med så lite prylar som möjligt; ingen pulsklocka, ingen mobil, eventuellt den minsta iPoden, men troligen inte. Det är en lång väntan i Köpenhamn; bussen över går kl 11.30, starten går 16.00 och man ska ha lämnat in de persedlar man vill ha i målområdet redan kl 14.30. Det betyder 1,5 timmar utan överdragskläder så jag hoppas på värme. Jag förstår iofs att det tar tid att organisera 30.000 löpare, men det är väldigt långa mellanrum här. Är det riktigt kallt så tar jag tåget över senare istället, även där lär det vara fullt. En annan underlighet är att det inte har publicerats några kartor som visar den faktiska bansträckningen, bara en serie illustrationer med mycket lågt informationsvärde (se nedan, det är den mest detaljerade kartan som visats), vilket är lite klyddigt om man ska ta sig över på egen hand. Om någon mer faktiskt vill springa så verkar det finnas startplatser att köpa på löplabbet, jag antar att det är en ganska begränsad mängd och att de kostar.
Nåja, jag är taggad att springa och jag vet att jag har kapaciteten, nu är det bara att hoppas på halvvarmt väder med måttlig vind och lite sol.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar