onsdag, juni 30, 2010

I I I I am the continental principality of America!

Två kvällar, 6 timmar, så har jag sett om Angels in America, och gråtit fram emot slutet. Det är kanske den pjäs/film som kommer att bli minnet över min generation, allt som är svårt, allt som är sorgligt och allt som är mänskligt hos oss finns i den. Det är nästan nödvändigt att se nåt muntert efteråt; Torch Song Triology eller Priscilla eller Beautiful thing eller så, men jag vill inte. Inte nu. Jag ska inte ens försöka beskriva Angels in America; det går inte - det är aids förstås, men det är också hela 1980- och 90-talen i USA, sammanflätat med historien, och med alla de förändringar som trots allt inträffade för oss bögar. Det är ohyggligt snyggt gjort (direkt för tv, så dvd-versionen är den perfekta versionen) med fantastiska skådespelare; Emma Thompson, Meryl Streep, Al Pacino.
Min dvd-skiva var sliten, slutet hackade så jag fick beställa en ny på en gång. Den kostade 94:- från amazon.co.uk.
I morgon blir det Kristianstad och det kanske blir bra och det blir kanske besvärligt, men en del plikter har också en vanartig son. Jag ska försöka posta nåt därifrån också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar