onsdag, juni 02, 2010

Mer Brolopp

Jag försöker läsa in mig på vad som väntar, det finns ju gubevars en massa människor som sprungit broloppet förr. Detta vet jag om vad som kommer att hända.
Den 11 juni ska jag hämta startnummer och chip på Limhamnsfältet. Det kan nog ta sin lilla tid för vi är många.
Kl 11.30 (ungefär) den 12 juni går bussarna för min startgrupp över till Kastrup, så jag är på plats ca 12. Där finns det underhållning (antagligen ounderhållande sådan då jag är en snorkig elitist) och jag behöver ha mat med mig. Pastasallad skulle jag tro, och juice. 14.30 senast måste jag lämna ifrån mig alla grejjer som ska köras tillbaka till målområdet i Malmö, så det är 2,5 timmar att spankulera omkring på först med överdragskläder och sedan lika länge eller längre i bara shorts och linne (sol och varmt hoppas jag). Jag har carb-bars att ladda med också (Vitargo Endurance Bar; jag har testat och de funkar dessutom är de ok i smaken). kl 15 är det uppställning i startfållor och uppvärmning, kl 16 går starten.

Det torde vara trångt i starten, jag har någonstans kring 27.000 personer bakom mig som vill fram. Jag har placerat mig i rätt startgrupp för min förmåga (1.45-2 timmar) och de snabbare grupperna framför mig är antagligen relativt sett små. Det gäller att passera startmattan på väg ut för att sätta igång chip och mätning.
Sen är det 4 km tunnel, spikrak löpning med lite ned- och uppförslut och ingenting att se mer än andra löpare. Temperaturen är ca 10 grader i tunneln säger de som varit med (inga problem där, värme är det värre problemet).
Efter detta 4 km på pepparholmen och 8 km på bron. Bron ser stor och hög ut, men lutningen är mycket måttlig, ca 1,6 grader, och det är lättsprunget. Även på bron kan det vara kallt, speciellt om det blåser för det finns inget som helst skydd. Det andra problemet med tunnel och bro är att det är asfalt på betong och det är ett mycket stumt underlag att springa på, men jag tror att mina skor är dämpande nog för den saken. Det finns vätskekontroller på pepparholmen och på bron, med vatten.
Först efter 16 km är vi i land och först då finns det åskådare. Sträckningen i Malmö är flack och har i huvudsak medlut. Inga besvärliga uppförsbackar under den senare delen och det finns ett par vätskekontroller, med såväl vatten som energidryck.
Så av vad jag läst mig till så är det snarare risk för att det är kallt än hett under den större delen av loppet, och 10 grader är en mycket bra löptemperatur. Inga problem med vätskebalans då. Det andra problemet är underlaget och där får jag lita på skorna. Det hela beskrivs ofta som "lättsprunget" och det låter ju bra.
När jag provsprang distansen i förra veckan gick ju allt utmärkt, även utan vätska (jag hade inte ens ett bälte med mig, det var precis lagom väder). Det blev inte besvärligt förrän efter 19 km och då var det mest lite motstånd eller tröghet i lårmusklerna och de kan jag betvinga med huvudet. Då var min tid på 21 km 1,52 h, jag skulle egentligen våga pressa ner det några minuter till, men jag är osäker på hur jag funkar i organiserade lopp. Så det här är testet; såg att det är en annan halvmara i Köpenhamn i slutet av sommaren, jag kanske skulle anmäla mig.

En riktig mara då? Jo det är ju frågan, kanske nästa år eller 2012. Det går en sådan i Köpenhamn vilket är nära och bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar